Eläimet

Julkkissonni LELU

MAATIAISELLE MORSIAN

Etsin tositarkoituksella itselleni naisseuraa, saa olla lehmä! Elelen tällä hetkellä poikamieslaumassa, mutta haaveilen jo omasta perheestä. Hommiini kuuluu kesäaikaan myös kotieläinpihan vieraiden viihdyttäminen, joten toivoisin sinunkin viihtyvän ihmisten keskellä. Jos olet kiltti ja käsitelty kyyttötyttö, joka on saanut luomukasvatuksen, otahan yhteyttä niin ammutaan lisää aiheesta!

Maatiaiselle morsian -deitti-ilmoitus antoi Lelu-sonnillemme 15 minuuttia julkisuudessa ja oman rakkaan; Huldan. Rakkaustarinaa seurattiin mm. Maaseudun tulevaisuus -lehdessä ja somessa. Lemmenparin ensimmäinen rakkauden hedelmä, Jokinotkon Omppu, syntyi keväällä 2017.

 

Kyytöt eli itäsuomenkarja

Kyytöt ovat Suomen alkuperäiskarjaa, joten tämän rodun suosiminen on auttaa säilyttämään kannan elinvoimaisena. Kyytöt myös sopivat tilamme ulkokasvatukseen loistavasti, koska itäsuomalaisina sisupusseina ne ovat Suomen sääoloissa kuin kotonaan – ympäri vuoden. Jokinotkolla on muutama oma kyyttö emolehmä ja lisäksi ostamme sonneja puolen vuoden ikäisenä paikalliselta luomutilalta.

 

Hereford- naudat

Nautaroduista suosimme kyyttöjen lisäksi Herefordia sen rauhallisen luonteensa ja hyvän säänkestävyydensä vuoksi. Heredord-sonnit viihtyvät hyvin ulkona ympäri vuoden kunhan ne pääsevät katon alle suojaan pahimmilta sateilta. Herefordit tulevat meille oman kylän emolehmätilalta, jossa pojat ovat saaneet kasvaa emiensä kanssa ensimmäiset puoli vuotta. Sonnit laiduntavat kesällä ja talvella tilamme ympärillä pelto-, metsä- ja luonnonhoitolaitumilla. Haluamme panostaa eläinten hyvinvointiin ja tuottaa sitä kautta laadukasta lihaa, ja tässä mielestämme tärkeintä onkin eläinten vapaa liikkuminen ja mahdollisimman lajityypilliset elinolosuhteet. Myös luomutuotanto on luonnollinen valinta meille.

 

 

Lampaat

Ensimmäiset suomenlampaat saapuivat meille kesällä 2013 ja tykästyimme heti näihin pieniin märehtijöihin. Lampaat täydentävät nautojen ja hevosten laidunnusta loistavasti, koska jokainen eläinlaji syö laitumelta hieman eri kasveja. Myös lampaat ovat luomutuotannon piirissä ja laiduntavat niin pitkään kuin sää sallii.